Ніка приїхала в гості до свого брата і його дружини Дани. – Просто так ця дівчина нізащо б не приїхала, – подумала Дана. – Точно щось сталося… У руках в Ніки була якась велика папка. – Олеже, мені терміново треба з тобою поговорити, – сказала Ніка, зиркнувши на дружину брата. – Ну вже ні, раз прийшла, кажи обом! – вигукнула Дана. Вона склала руки на грудях, готуючись до будь якої несподіванки. – Та будь ласка, це тобі все одно на користь не піде! – сказала Ніка. Вона поклала папку на стіл і відкрила її. Коли Дана глянула на вміст папки, то побіліла від побаченого

Вероніка сиділа за кермом, нервово поглядаючи на всі боки. Джип, який стояв праворуч, не вселяв довіри. Ніка знала, що зараз він різко виверне на узбіччя і спробує обʼїхати затор.

– Даремно ти її відпустив у це відрядження, – раптом почала розмову дівчина, звертаючись до свого брата.

– Ніко, ну годі тобі, їй богу – відмахнувся Олег, втомившись від звинувачень сестри.

Вероніка завжди наполягала на тому, що брат вибрав собі невідповідну пару. А зараз, коли Дана поїхала у відрядження, Ніка зовсім рознервувалася.

– Вона там зараз розважається з якимось чоловіком, а ти тут граєш роль зразкового сім’янина! У таких дівчат на лобі написано, що вони не здатні бути вірними.

– Ніхто не може бути чи не бути вірним. Вірність – це особистий вибір кожного, Вероніко.

– І твоя панночка вибрала інший шлях! – сказала сестра, спостерігаючи, як той самий джип, про який вона думала кілька хвилин тому, справді намагається виїхати на узбіччя.

Раптом ряд почав рухатися. Машини стали повільно просуватися вперед, і в цьому заторі з’явився просвіт.

– Подумай добре, чи потрібні тобі взагалі такі стосунки. Я тобі ще до шлюбу казала, що з цією дівчиною краще не зв’язуватися. Але ти мене не послухав, а сльози лити прийдеш до мене! Ось згадаєш мої слова!

– Ніко, давай ми просто спокійно доїдемо, на цьому все!

Попереду з’явилася величезна будівля вокзалу. Ніка пригальмувала, брат вискочив з машини і поспішив до входу, щоб там зустріти свою кохану.

Вероніку починало трусити від однієї думки, що доведеться сидіти в одній машині з дружиною брата.

– Ось завжди все так! Машина не могла в тебе, Олеже, іншим разом зламатися? – бубоніла вона собі під ніс, намагаючись втиснути автівку між двома іншими на паркуванні. – Гаразд, ти ж мій брат, ось як до тебе не піти на допомогу?

Дівчина заглушила мотор, прочинила вікно і почала чекати, коли брат з дружиною повернутися.

Через пів години в машину хихочучи сіла щаслива Дана. Ніка буркнула їй слова привітання, а потім рушила з місця, щоб відвезти цих голубків додому і не бачити обличчя цієї обманщиці.

– Ніко, а ти що, зовсім не рада мене бачити? – зі смішком у голосі запитала Дана.

– А я не люблю зрадників, от і все, – заявила Вероніка.

– Ну, по собі людей не судять, – відмахнулася Дана.

Вероніка промовчала, бо обіцяла своєму братові не влаштовувати сварок. Вона взагалі не стала б забирати цю дівку. Висадила б її десь у полі, хай іде по цій спеці пішки!

Коли автомобіль зупинився біля багатоповерхового будинку, Дана вийшла, а ось Олега Ніка притримала за рукав.

– Я тобі готова присягнутися, що вона там була з кимось. Відкрий очі, вона тебе обманює, – прошепотіла сестра.

Олег забрав свій рукав, а потім вийшов із автомобіля, вирішивши не сваритися із сестрою далі.

Дана нервово влетіла у квартиру, одразу пішла в душ.

Найбільше вона переживала з приводу останньої зустрічі з Миколою.

Дана не була впевнена, що коханець, так би мовити, правильно проконтролював процес.

Через кілька тижнів, коли ситуація вже стала очевидною, Дана зробила тест на вагітність. Коли дівчина побачила дві смужки, то так і сіла на край ванни, не розуміючи, що робити далі. Занадто великий був розрив часу з чоловіком, обманути його так просто не вийде.

Записавшись до лікаря, Дана жила однією тільки думкою потрапити на якусь не дуже чесну і люблячу гроші людину, яка погодиться підмінити терміни. Але коли вона приїхала, все виявилося гіршим, аніж Дана розраховувала. Лікар підтвердив вагітність, але відмовився змінювати записи термінів.

Дівчина вирішила не надавати цьому особливого значення. Влаштує чоловікові свято, потішить вагітністю, а потім, ближче до часу пологів, чоловік і не згадає, в який день і що в них було.

Дівчина замовила торт, розвішала кульки, приготувалася зустрічати чоловіка з роботи. І коли він прийшов, вона з величезною радістю показала йому позитивний тест на вагітність, почала плакати від щастя і повторювати, що у них тепер буде справжня повноцінна родина, як Олег завжди й мріяв. На свою радість, Дана побачила сльози в його очах, і одразу стало очевидно, що обманути чоловіка з термінами не важко.

Насамперед дівчина, дізнавшись про вагітність, задумалася про те, щоб розповісти справжньому батькові, але це була погана ідея. Ця людина не дасть їй жодного майбутнього, вона залишиться з дитиною на руках сама. Краще залишитися з чоловіком.

– Повірити не можу, що ти вагітна! У нас так довго не виходило, а тут таке щастя! Треба ж як чудово! Я такий радий, ти навіть уявити собі не можеш, наскільки!

Олег підхопив її, закружляв, пригорнув до себе дружину і не міг повірити своєму щастю. Він мріяв про дітей останні роки. У першому шлюбі дружина не хотіла мати малюків так рано, а Дана хотіла пожити спочатку для себе. Олег вже зневірився, що найближчими роками стане татом. А тепер тримав у руках позитивний тест на вагітність і не міг повірити своїй радості.

– Слухай, Олеже, а раз у нас буде дитина, може, якось вирішимо питання з квартирою? Ситуація зараз непроста, знаєш. Чоловіки спочатку радіють, потім тікають, жінка залишається з дитиною одна. У мене ніякого житла немає, ти це чудово знаєш. А я не хочу опинитися з дитиною на руках на вулиці.

– Вирішимо, як народиться, пропишемо малюка, потім і на тебе частку запишемо, – відмахнувся той.

Дана розраховувала на іншу відповідь, але і ця ситуація її поки що влаштовувала. Цілий вечір вони обговорювали плани на майбутнє, насолоджувалися один одним і уявляли, якими вони будуть батьками. Олег навіть запропонував свої версії імен на випадок, якщо народиться хлопчик. Дана в душі тріумфувала, що її обман пройшов так легко і без зволікань. Навіть нічого зайвого вигадувати.

Не минуло й двох днів, як вся радість Дани зникла. До них у квартиру заявилася Ніка. Просто так ця дівчина нізащо б не приїхала б, щось сталося. Та й у руках Вероніки була якась досить товста папка.

– Олеже, мені треба з тобою поговорити, – сказала Вероніка, зиркнувши на дружину брата.

– Ну вже ні, раз прийшла, кажи обом! – вигукнула дівчина.

Дана схрестила руки на грудях, готуючись дати відсіч нахабній дівці. Вона Вероніку на дух не переносила. Неприязнь у них була взаємною.

– Та будь ласка, це тобі все одно на користь не піде!

Вероніка поклала папку на стіл, відкрила її. Звідти висипалось безліч фотографій. Коли Дана глянула на вміст папки, то побіліла від побаченого. Вона зрозуміла, що їй не сховатись, оскільки тепер усе було проти неї.

– Це що таке? – тихо запитав Олег, перебираючи фотографії, на яких його дружина була зі своїм коханцем на курорті.

– Я тобі казала, що вона така! Ти мене не слухав, тепер дивись на власні очі. Але в мене є ще дещо!

Вероніка дістала ще якісь папери із середини папки, а потім простягла своєму братові.

Дана хотіла вихопити їх, але нічого не вийшло. Дівчина вся оторопіла від усвідомлення, що на неї тепер чекає.

Там у паперах був термін вагітності. Олег все зрозумів і тепер дивився на цю папку і не знав, як йому жити далі.

Дана поїхала з його квартири того ж дня зі сваркою. Розлучення відбулося через два місяці, і на нього дівчина демонстративно приїхала з новим коханим.

Ось тільки Олегу вже було байдуже…