Віра працювала продавчинею одягу в чоловічому відділі. Дівчина вчилася на бухгалтерку, але влаштуватися за фахом не змогла. От і пішла на таку роботу. А потім вона звикла. І от пів року тому до них у відділ раптом зайшов один симпатичний чоловік. Він довго вибирав костюм і вибрав найдорожчий. А потім він став із Вірою радитись щодо сорочки. А сам прямо в очі їй дивиться: – Я неодружений, нікому навіть порадити! Наступного дня Ігор знову зайшов. Дівчата Віру підбадьорювали: – Іди, він через тебе прийшов! Віра глянула куди показували дівчата і ахнула від несподіванки

Ти хоч фото прийшли, доню, бо на весілля приїдемо і не впізнаємо зятя!

– Мамо, він фотографуватися не любить, ти потім із ним познайомишся, тоді й розглянеш! Ну бувай, мам, я така щаслива!

– Він хоч людина хороша, ти зовсім про нього нічого не розповідаєш? Гарний?

Але дзвінок перервався, мама зітхнула. Молодь – їм завжди ніколи…

Та розмова з мамою була два тижні тому, а тепер Віра просто не знала, що робити.

Вона сиділа на лавці біля свого під’їзду, тримала перед собою телефон і думала, як сказати мамі, що весілля не буде.

Мама з батьком живуть далеко, майже доба потягом.

Але і вони, і молодший братик Віри Володя, і бабуся, і тітка Рита з дядьком Віктором – усі до неї на весілля збиралися. І вже квитки купили заздалегідь, хоча, звичайно, справа не в квитках.

Просто Віра давно прибріхувала мамі, що просто чудово тут влаштувалася.

І про роботу брехала, і про квартиру, а коли з Ігорем познайомилася, зовсім втратила голову.

Віра була продавчинею у чоловічому відділі одягу, хоч і навчалася на бухгалтерку. Вона влаштуватися за фахом не змогла, а жити на щось треба, та й пішла тимчасово.

А потім і звикла, бабуся завжди їй казала – від добра добра не шукають.

Пів року тому до них у відділ раптом зайшов один симпатичний чоловік.

Він довго вибирав костюм, вибрав найдорожчий, потім став із Вірою радитись щодо сорочки. А сам прямо в очі їй дивиться:

– Я неодружений, нікому навіть порадити!

Наступного дня Ігор знову зайшов, дівчата Віру підбадьорювали:

– Іди, він через тебе прийшов!

Віра глянула куди показували дівчата і ахнула від несподіванки.

Ігор і справді стояв, озирався, побачив Віру і дуже зрадів:

– Я зовсім і не подумав, що однієї сорочки замало. Нову посаду я отримав, поки що до костюмів не звик. А що така симпатична дівчина тут робить? Тимчасово? То я з роботою допоможу, а може ми разом у кафе сьогодні повечеряємо та й поговоримо?

Через тиждень Віра прямо пурхала по відділу:

– Скоро я від вас піду, Ігор обіцяв мені допомогти на місце бухгалтера влаштуватися, – говорила вона подругам. – Без досвіду роботи мене не брали, але в Ігоря там якась літня бухгалтерка і вона мене всьому навчить!

А ще за місяць Ігор їй натякнув, що хотів би бачити її своєю дружиною. І що про таку дівчину він завжди мріяв.

Віра була на сьомому небі від щастя.

Доля її не балувала, красунею вона не була, але в глибині душі завжди знала, що і до неї прийде справжнє кохання!

Поки Віра так і працювала у відділі, Ігор сказав, що з роботою треба трохи почекати.

А потім він Вірочку попросив притримати для нього дорогі італійські костюми до розпродажу, коли на них буде знижка майже сімдесят відсотків!

– Мені ж треба на новій роботі добре виглядати, та й до весілля костюм треба підібрати, адже так, Вірочко?

– Звісно! – засяяла Віра.

Вона знала, що дівчатка так роблять, щоби підзаробити.

На замовлення приховають для свого клієнта потрібний костюм, а потім продадуть по знижці. І клієнт задоволений, і продавцю дасть, всі в плюсі, головне, щоб власник не дізнався.

Ну, а для свого нареченого так взагалі без розмов. Віра і для себе вже стала весільну сукню приглядати у салоні. Ледве не купила, але вирішила почекати, поки вони заяву до ЗАГСу з Ігорем подадуть.

Мамі з батьком вона вже наговорила більше, аніж було. Що заяву подали, що весілля восени, вона й сама вже вірило, що саме так і буде. Адже Ігор щовечора до неї заходив, а всі вихідні вони проводили разом.

Настав час знижок.

У новому костюмі Ігор був просто чудовий!

– Я теж весільну сукню придивилася, коли підемо в ЗАГС і плаття купувати? – пригладжуючи на Ігорі костюм, ніяково запитала Віра.

Насправді їй було незручно, сукня була дешевшою в рази, аніж костюм, але теж дуже дорога.

Віра до таких речей не звикла, але ж їй треба нареченому відповідати. Їй все це не так важливо, вона не балувана ані увагою, ані грошима. Але якщо в Ігоря така робота, вона не може бути непоказною.

Він такий розумний і добрий, прямо незвичайний, мама й тато побачать його і зрозуміють, який гарний Ігор і як їхній Вірочці пощастило! – усміхалася своїм думкам Віра.

– Віро, ми тебе прикрили, але Іван Сергійович здивувався, що такого популярного розміру костюма не купили до розпродажу! – невдоволено їй виказала адміністраторка.

– Це мій наречений, у нас весілля незабаром, – пробурмотіла Віра.

Вона була засмучена, але у неї виникло, якесь дивне передчуття адже Ігор, як ті костюми отримав, то так більше їй і не дзвонив, а там ціна на них неймовірна! Її батьки взагалі собі напевно і не уявляють, що звичайний чоловічий костюм може стільки коштувати.

Але справа взагалі не в ціні, ну допомогла вона нареченому з величезною знижкою купити. Та тільки у Віри раптом виникло відчуття, що її просто використали.

До цього вона й уявити не могла, що заради грошей із нею ось так можуть вчинити. Може, просто в Ігоря багато роботи? Але він не дзвонив, а телефон був недоступний, Віра була в розпачі.

Що робити?

Через два місяці батьки та рідня до неї на весілля приїдуть. Вона й так, за їхніми мірками, невдаха і стара діва. Вірі вже двадцять п’ять.

Мама говорила, що тітка Рита з дядьком Віктором не вірять, що Вірочка заміж виходить.

Вважають, що Віра не така красуня, як їхня дочка Ірина, щоб так вдало вийти заміж. І виходить, що вони мали рацію!

Віра вкотре дістала мобільник, щоб зателефонувати мамі і сказати, що весілля не буде. І мало не розплакалася, ну точно вона невдаха, закохалася в якогось пройдисвіта, а він її використав і зник!

– Привіт, ти чого така сумна? – вона підвела голову, до під’їзду підійшов хлопець, що жив поверхом нижче, Микола здається.

– Чого сумуєш, знову десь наробила справ? – він розсміявся і Віра розлютилася

– Тобі яке діло?

– Зараз ніякого, поки мені від тебе нічого не сталося! – так само весело відповів їй Микола.

Він явно натякав на те, що сталося місяць тому.

Місяць тому Віра залила його квартиру, сама не зрозуміла, як так вийшло, труба у ванній потекла, а вона не помітила, що вона капає. А на роботу пішла, трубу й прорвало.

Микола під нею квартиру винаймав, добре швидко вдалося трубу перекрити.

Правда він із Віри грошей не взяв, тільки посміявся, що заміж їй пора, тоді й порядок у домі буде. Але Віру цей натяк ох як розлютив, шкідливий хлопець, так і хоче її зачепити, йому яке діло?

– Заміж чи що ніхто не бере, га Віро? – не вгавав Микола і Віра подивилася на нього так, що він несподівано засміявся.

– А що, ти така з характером, мені такі подобаються! Виходь за мене, не пошкодуєш!

– Та ну тебе! – Віра скочила з лавки і пішла додому.

Ну що за день, все не так, та ще й цей сусід знизу жартує!

Але наступного дня вони знову зустрілися і Микола продовжив:

– Слухай, а до речі непогана ідея, ти мені давно подобаєшся, може й справді за мене заміж підеш? Я хороша людина, мені правда з дівчатами не щастить, але щось мені підказує, що в нас з тобою все вийде!

Через пару днів Вірі набридли ці жарти і вона вирішила підіграти цьому жартівнику!

– Добре, я згодна, давай одружимося! Ну чого притих, одразу передумав, ага? – Віра розсміялася, побачивши здивування на обличчі Миколи.

Але Микола виявився, мабуть, хлопець не жартівник. Вже через день він зустрів Віру біля під’їзду і строго запитав: – Ти маєш паспорт із собою? Тоді поїхали!

– Куди? – не зрозуміла Віра.

– Як куди, у ЗАГС заяву подавати, ти ж погодилася наче? Чи передумала вже, злякала, так? – Микола знову з неї сміявся, але при цьому так дивився, що Віра почервоніла від його відвертого погляду!

– До чого тут злякалася? Просто з якого дива я виходитиму заміж без кохання, я тебе взагалі не знаю! – обурилася Віра.

– Ось це ти правильно сказала, давай спочатку трохи один про одного дізнаємося, а потім у ЗАГС поїдемо, – погодився Микола, підійшов до неї, обійняв і поцілував, Віра навіть схаменутися не встигла і запізно його відштовхнула!

– Рука сильна, важка, як у мами моєї, мені підходить, – весело посміхався Микола, а в очах його було ще більше інтересу до цієї запальної дівчини…

Восени було весілля Віри та Миколи.

Батьки Віри були у захваті від зятя! Хлопець просто золото, одразу по ньому видно. Віру з ЗАГСу на руках виніс, любить її, очі прямо сяють, тільки й чути:

– Вірочка моя сказала, Вірочка хотіла так…

Виявилося, що Микола квартиру винаймав, щоб своїм батькам довести, що може жити самостійно. І довів, сам на роботу влаштувався, платив за квартиру, сам у порядку її утримував і навіть готувати навчився. Та ще й дружину знайшов чудову!

Тепер Вірочка у свекра на фірмі працює бухгалтеркою, а Миколу батько своєю правою рукою зробив.

Син його Микола гідний бути головою фірми, коли батько від справ відійде. Він це довів і тепер батько його та мама за Миколу та Віру дуже раді.

І звісно і ті, й інші батьки, з радістю тепер чекають не дочекаються онуків.

Адже кажуть, що лише онуки – це справжні діти і з ними бабусі та дідусі молодшають і починають жити наново.